Cut Scenes Stutter

Discussion relating to Socket 7 hardware.
BENCHMARKMAN
K6'er
Posts: 86
Joined: Mon Jul 16, 2001 7:02 am

Re: Cut Scenes Stutter

Post by BENCHMARKMAN »

Thanks for the help. I am unable to do a clean install since I don't have an WinXp cd. Hp doesn't give OS CD's. <p>Asus A7M266<BR>. T-bird @ 1.33ghz<BR>. 256mb PC2100 DDR <BR>. Ati Radeon 8500 LE @ 275/275<BR>. Windows Xp</p><i></i>

rdrdr
Newbie K6'er
Posts: 19
Joined: Wed Mar 13, 2002 9:28 pm

use the patch

Post by rdrdr »

I have to agree with earlier post try using george's latency patch. I was having a similar problem and it cleared it up. I found it using google. Search george's latency patch. <p></p><i></i>

io333
K6'er Elite
Posts: 888
Joined: Fri Jun 08, 2001 11:11 am

Re: use the patch

Post by io333 »

hey blue, maybe you could help bmm out <p></p><i></i>

io333
K6'er Elite
Posts: 888
Joined: Fri Jun 08, 2001 11:11 am

Re: use the patch

Post by io333 »

BMM:<br><br>try the 0.91d patch located right here:<br><br><!--EZCODE AUTOLINK START--><a href="http://www.networking.tzo.com/net/softw ... <!--EZCODE AUTOLINK END--><br><br><br><br>it has worked for LOTS of people<br><br>it causes zero problems and is easily uninstalled. <p></p><i></i>

io333
K6'er Elite
Posts: 888
Joined: Fri Jun 08, 2001 11:11 am

Re: use the patch

Post by io333 »

i'm going dyslexic in my old age. the patch version number is<br><br><br><br>0.19d (experimental version) <p></p><i></i>

BENCHMARKMAN
K6'er
Posts: 86
Joined: Mon Jul 16, 2001 7:02 am

Re: use the patch

Post by BENCHMARKMAN »

Unfortunatly I can't use the patch becuase I have an Asus A7M266 with AMD 761 as the host bridge and Via as the south bridge.<br><br>Its in the FAQ also<br><br>For example, It does not support the <b>AMD 761</b> chipset, so it does not support any of the following motherboards: Abit KG7, Epox EP-8K7A, <b>Asus A7M266</b>, Gigabyte GA-7DX or GA-7DXR, PCChips M810LMR, FIC AD11. (This is an incomplete list.) Many of these motherboards have a small VIA chip with a part number of VT82C686B, but that chip is not involved.<br><br>I guess I'm just screwed. <p>Asus A7M266<BR>. T-bird @ 1.33ghz<BR>. 256mb PC2100 DDR <BR>. Ati Radeon 8500 LE @ 275/275<BR>. Windows Xp</p><i>Edited by: <A HREF=http://pub70.ezboard.com/ubenchmarkman. ... MARKMAN</A> at: 4/9/02 2:16:05 pm<br></i>

io333
K6'er Elite
Posts: 888
Joined: Fri Jun 08, 2001 11:11 am

Re: use the patch

Post by io333 »

oh heck, sorry, I was just assuming it was a via northbridge. my bad. who knew, i thought that the 761 was supposed to be perfect. i really don't know too much about it as i've only dealt with via or intel chipsets. I guess there's a new soundcard in your future. <p></p><i></i>

BENCHMARKMAN
K6'er
Posts: 86
Joined: Mon Jul 16, 2001 7:02 am

Re: use the patch

Post by BENCHMARKMAN »

I was talking to nohr and we were starting to think its a D3D issue becuase Jedi Knight did not stutter and I failed the Dircet Draw test because I could not see the full screen bouncing ball. <p>Asus A7M266<BR>. T-bird @ 1.33ghz<BR>. 256mb PC2100 DDR <BR>. Ati Radeon 8500 LE @ 275/275<BR>. Windows Xp</p><i></i>

io333
K6'er Elite
Posts: 888
Joined: Fri Jun 08, 2001 11:11 am

Re: use the patch

Post by io333 »

i had something like that happen to me long long ago. installing a new version of dx (I think it was 7.1 at the time) fixed the problem. <p></p><i></i>

BENCHMARKMAN
K6'er
Posts: 86
Joined: Mon Jul 16, 2001 7:02 am

Re: use the patch

Post by BENCHMARKMAN »

Well I installed the new drivers today 6058 and I pass all the Dx tests now. I will try latter to see if their is still stuttering. <p>Asus A7M266<BR>. T-bird @ 1.33ghz<BR>. 256mb PC2100 DDR <BR>. Ati Radeon 8500 LE @ 275/275<BR>. Windows Xp</p><i></i>

io333
K6'er Elite
Posts: 888
Joined: Fri Jun 08, 2001 11:11 am

Re: use the patch

Post by io333 »

? <p></p><i></i>

BENCHMARKMAN
K6'er
Posts: 86
Joined: Mon Jul 16, 2001 7:02 am

Re: use the patch

Post by BENCHMARKMAN »

Still stutters. I think I will get a new sound card. Somebody mentioned the Hercules Gamesurround Muse XL. Any thoughts on this card? I don't want to spend more then $30 including shipping if possible and don't care for extras since I have never been to impressed with sound technology. <p>Asus A7M266<BR>. T-bird @ 1.33ghz<BR>. 256mb PC2100 DDR <BR>. Ati Radeon 8500 LE @ 275/275<BR>. Windows Xp</p><i></i>

io333
K6'er Elite
Posts: 888
Joined: Fri Jun 08, 2001 11:11 am

Re: use the patch

Post by io333 »

I have four flavors of sound cards floating around:<br><br>1. AudioPCI (es1370 chip)-- one of the best cards ever made, especially for recording. Never a problem, only available used.<br><br>2. Creative SBLive! -- It's an OK card, doesn't sound anywhere near as good as the AudioPCI. I havn't had issues with it, but TONS of other people have problems, esp w/ via chipsets.<br><br>3. Turtle Beach Montego -- excellent, almost as good as AudioPCI.<br><br>4. '97 onboard -- complete crap. Immediately replaced with the SBLive!<br><br>I don't know anything else about any other card except that I've *never* read a bad word about anything Phillips -- and anything that I've ever had that was made by that company has been top quality. I still have an old Phillips SW radio made in the early 50's and it has never even had a tube replaced and still works perfectly. <p></p><i></i>

BENCHMARKMAN
K6'er
Posts: 86
Joined: Mon Jul 16, 2001 7:02 am

Re: Cut Scenes Stutter

Post by BENCHMARKMAN »

I am one very upset person. I just recieved my new Hercules Muse Xl Sound Card and I still have stuttering. I'm about to throw my whole damn computer away and buy a new one. <p>Asus A7M266<BR>. T-bird @ 1.33ghz<BR>. 256mb PC2100 DDR <BR>. Ati Radeon 8500 LE @ 275/275<BR>. Windows Xp</p><i></i>

Elf n Magic1
Newbie K6'er
Posts: 12
Joined: Wed Apr 24, 2002 12:58 am

Re: Cut Scenes Stutter

Post by Elf n Magic1 »

LOL, well can you find the tweek for setting your PCI<br>timings? sorry can't give any links but have read<br>about this in a forum some where that it is in the timing<br>of the pci<br>good luck man<br>my sound card with very few sound problems<br>is the sound blaster 16 pci<br>it won't OC at all but works with video capturing<br>and no studdering , other SB cards did like the <br> SB MP3/live and SB 16 ISA.<br><br>the elf'n speedy <p></p><i></i>

Post Reply