Web Cam Problem

Discuss software and how to tweak more performance out of your system.
Post Reply
Jim
K6'er Elite
Posts: 1745
Joined: Wed Jan 21, 2004 7:10 pm
Location: Toronto

Web Cam Problem

Post by Jim » Wed Oct 04, 2006 5:27 pm

Couple of weeks ago I had a system crash caused by trying to tweak Superpuppy 5 w/ WP Credit. That is a no no because this machine has the defective processor in it. It runs ok as long as I don't stress it too much; but that is a definite limit.

In any case the crash left me unable to access windoze and I had to wipe my "C" drive and reload windoze. Did that, then rather than reloading all of the multitude of programs that are on the machine, I ran a restore from backup. The backup did not include my Webcam software so I installed it separately.

Now whenever I go to use the webcam, I get "This program has performed an illegal operation and will close". The "Details" button gives what is to me a bunch of meaningless registry dump info, and the statement that there has been an invalid page fault in the "Webcam.exe" module.

I have uninstalled the software and reinstalled it a few times now with identical results. Anyone know what is causing this; and how to fix it short of reloading everything from scratch?
Last edited by Jim on Sat Oct 07, 2006 12:13 pm, edited 1 time in total.
Superpuppy 3
K6-3+ 450 ACZ (6x100)
DFI K6BV3+/66 Rev B2 (2 Meg) w/ 2x28mm Chipset Fans
2x256 Meg PC 133 Hynix SDRAM
1x 20G Maxtor (7200)
2x 80G Maxtor (7200) Ducted w/ 2x486 Fans Mount
52/24/52/16 LG CDR/RW/DVD
8/4/3/12/24/16/32 LG Super Multi
ATI 9000 aiw Radeon AGP
SB Audigy 1 MP3 Sound
CMD 649 IDE Controller
NEC USB 2 Card

User avatar
Uranium235
Senior K6'er
Posts: 183
Joined: Mon Sep 12, 2005 9:59 pm

Post by Uranium235 » Wed Oct 04, 2006 10:14 pm

Sounds like an IRQ or memory resource conflict. How is the webcam attached to the machine? USB?

Jim
K6'er Elite
Posts: 1745
Joined: Wed Jan 21, 2004 7:10 pm
Location: Toronto

Post by Jim » Thu Oct 05, 2006 6:08 am

Yes. USB 2 Card actually. Thing is it worked fine before the crash; but my CD burner did not. The CD burner is a new one that came w/ Roxio software that is not compatable w/ 98. So I had tried to use another disk w/ an older version of Nero that I have never had problems w/ before, but lo and behold it asks me for a serial number, which I ann't got and never needed w/ my older CD burners. (i.e. the ones without DVD Burners).

So the upshot is this time I used another newer version of Nero that came w/ a serial number on the cover, and now I wind up w/ this problem.
Superpuppy 3
K6-3+ 450 ACZ (6x100)
DFI K6BV3+/66 Rev B2 (2 Meg) w/ 2x28mm Chipset Fans
2x256 Meg PC 133 Hynix SDRAM
1x 20G Maxtor (7200)
2x 80G Maxtor (7200) Ducted w/ 2x486 Fans Mount
52/24/52/16 LG CDR/RW/DVD
8/4/3/12/24/16/32 LG Super Multi
ATI 9000 aiw Radeon AGP
SB Audigy 1 MP3 Sound
CMD 649 IDE Controller
NEC USB 2 Card

User avatar
KachiWachi
K6'er Elite
Posts: 507
Joined: Wed Sep 21, 2005 10:53 am
Location: Pennsylvania, USA

Post by KachiWachi » Fri Oct 06, 2006 6:52 am

Which webcam make/model/software version do you have?
Moderator - Wim's BIOS

PC #1 - DFI 586IPVG, K6-2/+ 450 (Cyrix MII 433), 128 MB EDO. BIOS patched by Jan Steunebrink.
PC #2 - Amptron PM-7900 (M520), i200 non-MMX, 128 MB EDO
PC #3 - HP8766C, PIII-667, 768 MB SDRAM
PC #4 - ASUS P3V4X, PIII-733, 256 MB SDRAM
PC #5 - Gateway 700X, P4-2.0 GHz, 768 MB PC800 RDRAM
PC #6 - COMPAQ Evo N1020v laptop, P4-2.4 GHz, 1 GB PC2700 DDR
PC #7 - Dell Dimension 4600i, P4-2.8 GHz, 512 MB PC2700 DDR
PC #8 - Acer EeePC netbook, Atom N270 @ 1.60 GHz, 1 GB RAM
PC #9 - ??? ;)

Jim
K6'er Elite
Posts: 1745
Joined: Wed Jan 21, 2004 7:10 pm
Location: Toronto

Post by Jim » Fri Oct 06, 2006 8:29 pm

Camera is a "Lebeca". Doesn't seem to have a model number or name. Software (and name on camera) is from "Panwest". I have already formatted my "C" drive and started reloading from scratch in an effort to get it working again. Still have my backup but think it contains the problem cause I tried that already unsuccessfully.
Superpuppy 3
K6-3+ 450 ACZ (6x100)
DFI K6BV3+/66 Rev B2 (2 Meg) w/ 2x28mm Chipset Fans
2x256 Meg PC 133 Hynix SDRAM
1x 20G Maxtor (7200)
2x 80G Maxtor (7200) Ducted w/ 2x486 Fans Mount
52/24/52/16 LG CDR/RW/DVD
8/4/3/12/24/16/32 LG Super Multi
ATI 9000 aiw Radeon AGP
SB Audigy 1 MP3 Sound
CMD 649 IDE Controller
NEC USB 2 Card

Jim
K6'er Elite
Posts: 1745
Joined: Wed Jan 21, 2004 7:10 pm
Location: Toronto

Post by Jim » Sat Oct 07, 2006 8:02 am

Well I got the stupid blankety blank WebCam working by wiping my "C" drive and starting over; - now all I have to do is reinstall the other 400 or so programs that are on this machine and get them all set up again. --- I HATE Windopes. Why ? They could have made their error messages meaningful and given instructions for how to solve problems; but of course there is no money in that. So instead you get cryptic gobbledegook that only their $upport people know the meaning of; until of course your O$ gets old; at which time even they don't know what it means anymore. --- Sigh. Oh well at least when I get this thing all setup again I will have a backup that was created on it, for it; - instead of the one I had cobbled together from the 98 installs on SP2 and SP3.
Superpuppy 3
K6-3+ 450 ACZ (6x100)
DFI K6BV3+/66 Rev B2 (2 Meg) w/ 2x28mm Chipset Fans
2x256 Meg PC 133 Hynix SDRAM
1x 20G Maxtor (7200)
2x 80G Maxtor (7200) Ducted w/ 2x486 Fans Mount
52/24/52/16 LG CDR/RW/DVD
8/4/3/12/24/16/32 LG Super Multi
ATI 9000 aiw Radeon AGP
SB Audigy 1 MP3 Sound
CMD 649 IDE Controller
NEC USB 2 Card

User avatar
KachiWachi
K6'er Elite
Posts: 507
Joined: Wed Sep 21, 2005 10:53 am
Location: Pennsylvania, USA

Post by KachiWachi » Mon Oct 16, 2006 3:01 pm

The ipanwest website ( http://www.ipanwest.com ) lists four camera models...Web, Messenger, Pro, and the Pro ¥±.

Which one do you have (there are photos on the site)...and did you get the latest driver/software for it?
Moderator - Wim's BIOS

PC #1 - DFI 586IPVG, K6-2/+ 450 (Cyrix MII 433), 128 MB EDO. BIOS patched by Jan Steunebrink.
PC #2 - Amptron PM-7900 (M520), i200 non-MMX, 128 MB EDO
PC #3 - HP8766C, PIII-667, 768 MB SDRAM
PC #4 - ASUS P3V4X, PIII-733, 256 MB SDRAM
PC #5 - Gateway 700X, P4-2.0 GHz, 768 MB PC800 RDRAM
PC #6 - COMPAQ Evo N1020v laptop, P4-2.4 GHz, 1 GB PC2700 DDR
PC #7 - Dell Dimension 4600i, P4-2.8 GHz, 512 MB PC2700 DDR
PC #8 - Acer EeePC netbook, Atom N270 @ 1.60 GHz, 1 GB RAM
PC #9 - ??? ;)

Jim
K6'er Elite
Posts: 1745
Joined: Wed Jan 21, 2004 7:10 pm
Location: Toronto

Post by Jim » Mon Oct 16, 2006 5:32 pm

I Have the Web, (El Cheapo) version. As for software, just what came w/ it. Anyway it is working again, cause I did a complete reinstall of everything.
Superpuppy 3
K6-3+ 450 ACZ (6x100)
DFI K6BV3+/66 Rev B2 (2 Meg) w/ 2x28mm Chipset Fans
2x256 Meg PC 133 Hynix SDRAM
1x 20G Maxtor (7200)
2x 80G Maxtor (7200) Ducted w/ 2x486 Fans Mount
52/24/52/16 LG CDR/RW/DVD
8/4/3/12/24/16/32 LG Super Multi
ATI 9000 aiw Radeon AGP
SB Audigy 1 MP3 Sound
CMD 649 IDE Controller
NEC USB 2 Card

User avatar
KachiWachi
K6'er Elite
Posts: 507
Joined: Wed Sep 21, 2005 10:53 am
Location: Pennsylvania, USA

Post by KachiWachi » Tue Oct 17, 2006 5:34 am

OK.

Sometimes a full wipe and reload is necessary...for whatever reasons that it is.
Moderator - Wim's BIOS

PC #1 - DFI 586IPVG, K6-2/+ 450 (Cyrix MII 433), 128 MB EDO. BIOS patched by Jan Steunebrink.
PC #2 - Amptron PM-7900 (M520), i200 non-MMX, 128 MB EDO
PC #3 - HP8766C, PIII-667, 768 MB SDRAM
PC #4 - ASUS P3V4X, PIII-733, 256 MB SDRAM
PC #5 - Gateway 700X, P4-2.0 GHz, 768 MB PC800 RDRAM
PC #6 - COMPAQ Evo N1020v laptop, P4-2.4 GHz, 1 GB PC2700 DDR
PC #7 - Dell Dimension 4600i, P4-2.8 GHz, 512 MB PC2700 DDR
PC #8 - Acer EeePC netbook, Atom N270 @ 1.60 GHz, 1 GB RAM
PC #9 - ??? ;)

Post Reply